آخرین اخبار
پیوندهای مرتبط
کانال تلگرامي مشکات

پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري

شبکه اطلاع رساني دانا

طنين ياس

اوقات شرعی
کد مطلب: 58965
خوراکي‌هاي متنوع با هندوانه براي شب يلدا
تاریخ انتشار : 1395/09/25 10:00:29
نمایش : 145
شب يلدا، نمادي از برکت، تندرستي،‌ فراواني و شادماني است و خانواده ها، در منزل بزرگ‌تر خانواده يا خويشان جمع مي‌شوند و بساط آجيل و شيريني، هندوانه، انار و خرمالو فراهم مي کنند و به شب‌زنده‌داري مي‌پردازند.
به گزارش مشکات برين شب يلدا، نمادي از برکت، تندرستي،‌ فراواني و شادماني است و خانواده ها، در منزل بزرگ‌تر خانواده يا خويشان جمع مي‌شوند و بساط آجيل و شيريني، هندوانه، انار و خرمالو فراهم مي کنند و به شب‌زنده‌داري مي‌پردازند.

هندوانه را از اين جهت بر سر سفره مي‌گذارند که به دليل کروي‌بودن، نمادي از خورشيد است.  شب يلدا از ديد مردم قديم، مظهر غلبه تاريکي و تباهي بر روشنايي بود، چراکه فرداي شب يلدا، خورشيد به‌عنوان نماد روشنايي دوباره متولد مي‌شد.

در اين شب ميوه‌هايي همچون انار و هندوانه جزو پاي ثابت سفره هاي هستند و خوب دانستيم تا چند نوع خوراکي هندوانه اي از سالاد گرفته تا ترشي و خوراک هاي گرم را آموزش دهيم که مناسب اين شب بلند که تولد مهر شکست‌ناپذير است، باشد. 

سالادهاي هندوانه‌اي

سالاد هندوانه و گردو

•    تعداد: 6 نفر
•    زمان تهيه: 20 دقيقه
•    زمان پخت: 7 دقيقه
•    زمان خنک شدن: 15 دقيقه

مواد لازم

•    ¾ پيمانه گردوي خرد شده
•    5 پيمانه هندوانه خرد شده بدون تخمه
•    ژله فلفل
•    يک پيمانه پنير گورگونزالا
•    170 گرم اسفناج

طرز تهيه

1. فر را با دماي 350 درجه فارنهايت گرم کنيد. گردوها را داخل سيني فر بريزيد و به مدت 7 دقيقه بپزيد تا طلايي شوند.

2. برگ هاي اسفناج را داخل کاسه بزرگي بريزيد و مخلوط هندوانه را روي آن بريزيد و مخلوط کنيد. در آخر نيز پنير و گردوهاي خنک شده را اضافه کنيد.

 
سالاد هندوانه و گوجه فرنگي

•    تعداد: 4 تا 6 نفر

مواد لازم

•    5 پيمانه مکعب هاي هندوانه
•    680 گرم گوجه فرنگي رسيده
•    3  قاشق چايخوري شکر
•    نصف قاشق چايخوري نمک
•    يک عدد پياز قرمز خلالي شده
•    نصف پيمانه سرکه قرمز
•    ¼ پيمانه روغن زيتون
•    برگ هاي کاهو
•    فلفل سياه

طرز تهيه

1. گوجه فرنگي ها و هندوانه ها را به صورت مکعبي خرد کنيد. آنها را داخل يک کاسه بزرگ بريزيد. شکر و نمک اضافه کنيد و هم بزنيد و به مدت 15 دقيقه کنار بگذاريد.

2. پياز، سرکه و روغن را اضافه کنيد و به مدت 2 ساعت در يخچال نگهداري کنيد. اين سالاد را با برگ هاي کاهو سرو کنيد و اگر تمايل داشتيد، فلفل سياه بزنيد.

 
سالاد استيک هندوانه

•    تعداد: 8 نفر
•    زمان تهيه: 35 دقيقه

مواد لازم

•    يک عدد پياز قرمز متوسط، خلالي
•    يک پيمانه سرکه
•    يک عدد سير رنده شده
•    يک قاشق غذاخوري شکر
•    1.5 قاشق چايخوري نمک
•    12 پيمانه سبزيجات تازه مخصوص سالاد همچون بولاغ‌اوتي، اسفناج و ...
•    يک پيمانه پنير فتا
•    سس اسموکي
•    8 قاچ هندوانه بدون پوست (با ضخامت 3 سانتي‌متر)
•    ¾ پيمانه تخمه آفتابگردان

طرز تهيه

1. پياز، سير، سرکه، شکر و نمک را در يک کاسه با يکديگر مخلوط کنيد. ¼ ليوان آب به آنها اضافه کنيد و به مدت 2 ساعت در يخچال قرار دهيد تا خنک شوند. پيازها را از سس خارج کنيد و سس را از صافي عبور دهيد.

2. سبزيجات سالادي، پنير فتا، يک پيمانه پياز قرمز  و سس (به اندازه دلخواه) را در يک کاسه بزرگ با يکديگر مخلوط کنيد و کنار بگذاريد.

3. هندوانه ها را گرد با ضخامت 3 سانتي‌متر برش دهيد. روي آنها يک و نيم پيمانه از مخلوط سبزيجات قرار دهيد و در آخر، تخمه آفتابگردان بريزيد.

 
سالاد ميگو روي استيک هندوانه

•    تعداد: 4 نفر
•    زمان تهيه: 30 دقيقه

مواد لازم

•    دو عدد ليموترش
•    4 اسلايس هندوانه (مستطيلي و بدون پوست)
•    نمک
•    فلفل سياه
•    يک قاشق غذاخوري پياز شيرين خرد شده
•    سه قاشق غذاخوري سس مايونز
•    دو قاشق غذاخوري کرفس خرد شده
•    450 گرم ميگوي پخته شده
•    دو قاشق غذاخوري ترخون تازه و خرد شده
•    يک دسته شاهي تازه

طرز تهيه

1. پوست ليموترش را به اندازه يک قاشق غذاخوري رنده کنيد. ليمو را از وسط نصف کنيد و آب آن را بگيريد.

2. تکه هاي هندوانه را داخل بشقاب سردي قرار دهيد. روي آنها نمک و فلفل سياه بپاشيد.

3. پيازها رابه مدت 25 ثانيه در فر حرارت دهيد تا کمي نرم شوند. سپس آنها را داخل کاسه بريزيد و سس مايونز، کرفس هاي خرد شده، يک قاشق چايخوري پوست رنده شده ليموترش و يک قاشق غذاخوري آب ليموترش را اضافه کنيد و هم بزنيد. در آخر، ميگو و ترخون را اضافه کنيد. براي مزه‌دار شدن نمک و فلفل اضافه کنيد.

4. شاهي ها را در يک کاسه متوسط بريزيد، دو قاشق چايخوري باقي مانده از پوست ليمو و دو قاشق غذاخوري آب ليمو را اضافه کنيد و هم بزنيد. نمک و فلفل بزنيد و سپس آنها را روي هندوانه ها بچينيد. روي سبزيجات نيز از مخلوط ميگو قرار دهيد و فورا سرو کنيد.

 
غذاهاي هندوانه‌اي

ماهي کبابي با سالساي هندوانه

•    تعداد: 4 نفر
•    زمان تهيه و پخت: 20 دقيقه

مواد لازم

•    4 عدد فيله يکصدگرمي ماهي (به دلخواه)
•    يک قاشق چايخوري فلفل سياه
•    يک قاشق چايخوري نمک
•    3 قاشق غذاخوري روغن زيتون
•    دو پيمانه هندوانه خرد شده
•    ¼ پيمانه زيتون خرد شده
•    نصف يک عدد خيار بزرگ
•    يک عدد فلفل هالوپينو (يا فلفل سبز درشت و شيرين)
•    دو قاشق غذاخوري پياز قرمز کوچک
•    دو قاشق غذاخوري سرکه بالزاميک سفيد

طرز تهيه

1. کباب‌پز را با دماي 180 درجه سانتي‌گراد گرم کنيد. روي فيله ماهي ها نمک و فلفل و دو قاشق چايخوري روغن زيتون بريزيد.

2. آنها را روي منقل به مدت 3 تا 4 دقيقه براي هر طرف کباب کنيد تا طلايي و پخته شوند.

3. در يک کاسه بزرگ، هندوانه، خيار، زيتون، فلفل، سرکه بالزاميک، نمک، فلفل و روغن زيتون را با يکديگر مخلوط کنيد.

4. ماهي کباب شده را با سالساي هندوانه سرو کنيد.

 
هندوانه کبابي با بلوچيز و ژامبون

•    تعداد: 4 نفر
•    زمان تهيه و پخت: 20 دقيقه

مواد لازم

•    3 قاچ هندوانه با ضخامت 1.5 سانتي‌متر
•    يک قاشق غذاخوري روغن زيتون
•    فلفل سياه
•    110 گرم ژامبون خرد شده
•    110 گرم بلوچيز خرد  شده
•    برگ هاي تازه ريحان
•    دو قاشق چايخوري سرکه بالزاميک

طرز تهيه

1. کباب‌پز را با دماي 350 تا 400 درجه فارنهايت گرم کنيد. هر دو طرف هندوانه ها را با روغن زيتون چرب کنيد. نمک و فلفل سياه بپاشيد. ژامبون ها را به تکه هاي کوچک برش دهيد.

2. هندوانه ها را روي کباب‌پز به مدت يک دقيقه براي هر طرف کباب کنيد.

3. هندوانه ها را داخل ظرف بچينيد، روي آنها بلوچيز و باريکه هاي ژامبون بگذاريد و با برگ هاي ريحان تزئين کنيد. براي طعم‌دار شدن، روي آنها سرکه بالزاميک بريزيد و فورا سرو کنيد.

 
خوراک بيف و هندوانه

•    تعداد: 4 تا 6 نفر
•    زمان تهيه و پخت: 55 دقيقه

مواد لازم

•    450 گرم فيله گوساله
•    3 حبه سير رنده شده
•    دو قاشق چايخوري نشاسته ذرت
•    دو قاشق چايخوري آب سرد
•    دو قاشق چايخوري سس سويا
•    1.5 قاشق چايخوري روغن کنجد
•    دو قاشق غذاخوري آب داغ
•    دو قاشق غذاخوري سس فلفل پرادويه
•    يک قاشق چايخوري نمک
•    نصف قاشق چايخوري فلفل سياه
•    دو قاق غذاخوري روغن کانولا
•    يک عدد پياز کوچک خرد شده
•    340 گرم نخودفرنگي
•    يک قاشق چايخوري زنجبيل تازه رنده شده
•    نصف قاشق چايخوري فلفل قرمز
•    450 گرم هندوانه بدون پوست
•    دو پيمانه برنج پخته شده

طرز تهيه

1. گوشت ها را به نوارهاي باريک برش دهيد. آنها را داخل کاسه بزرگي بريزيد، نمک، آب سرد، سس سويا، سير رنده شده، روغن کنجد و نشاسته ذرت را به آن اضافه کنيد. آنها را 30 دقيقه کنار بگذاريد. در کاسه اي ديگر، آب داغ و سس فلفل را با يکديگر مخلوط کنيد.

2. بيف ها را از سس خارج کنيد.. روي آن نمک و فلفل بپاشيد.

3. نيمي از بيف ها را در روغن داغ در تابه اي بزرگ روي حرارت بالا تفت دهيد تا رنگشان تغيير کند. آنها را داخل يک بشقاب بريزيد و بقيه گوشت ها را تفت دهيد. پس از پخته شدن آنها را به بقيه گوشت ها اضافه کنيد.

4. پياز را در همان روغن حدود دو دقيقه تفت دهيد تا سبک شوند. نخودفرنگي پخته شده، زنجبيل و فلفل قرمز را اضافه کنيد و دو دقيقه ديگر تفت دهيد. در اين مرحله، گوشت ها را به تابه برگردانيد، سس فلفل بزنيد و تفت دهيد تا همه مواد به خوبي با هم مخلوط شوند و آب آنها کشيده شود.

5. از روي حرارت برداريد و درون ظرف موردنظر بريزيد. هندوانه ها را نيز به نوارهاي بلند و باريک برش دهيد و به مخلوط گوشت اضافه کنيد. روي آنها نمک و فلفل بپاشيد و فورا با برنج گرم سرو کنيد.

 
لقمه هاي هندوانه با پنير بز

•    تعداد: 10 تا 12 لقمه

مواد لازم

•    يک عدد هندوانه کوچک
•    110 گرم پنير بز نرم شده
•    دو قاشق غذاخوري ريحان تازه خرد شده
•    نصف قاشق چايخوري نمک
•    ¼ قاشق چايخوري فلفل سياه

طرز تهيه

1. هندوانه ها را با قالب هاي گرد برش بزنيد. بهتر است ضخامت آنها حدود 3 سانتي متر باشد تا شکل زيبايي داشته باشند.

2. در يک کاسه کوچک، پنير بز، ريحان تازه خرد شده و فلفل سياه را با يکديگر مخلوط کنيد. روي هر تکه هندوانه يک قاشق غذاخوري از مخلوط پنير قرار دهيد و به مدت 2 ساعت در يخچال بگذاريد تا خنک شوند.

3. با برگ هاي ريحان آنها را تزئين و سرو کنيد.

 
يخ‌دربهشت هندوانه و گوجه‌فرنگي

•    تعداد: 4 نفر
•    زمان تهيه: 75 دقيقه

مواد لازم

•    6 پيمانه هندوانه خرد شده
•    يک پيمانه شکر
•    ¼ قاشق چايخوري نمک
•    6 عدد گوجه فرنگي بزرگ و رسيده
•    دو قاشق غذاخوري آب ليموترش تازه
•    نمک

طرز تهيه

1. هندوانه خرد شده، شکر و نمک را در يک کاسه بزرگ با يکديگر مخلوط کنيد و 30 دقيقه کنار بگذاريد.

2. آب گوجه فرنگي ها را بگيريد تا حدود 4 ليوان مايع به دست بيايد.

3. نيمي از آب گوجه فرنگي و مخلوط هندوانه را داخل غذاساز بريزيد تا يکدست شوند. همين کار را با باقي مواد تکرار کنيد. به مخلوط به دست آمده، آب ليموترش اضافه کنيد و آنها را داخل يک ظرف در بسته داخل فريزير قرار دهيد. هر ساعت يکبار آنها را هم بزنيد تا منجمد نشوند و کاملا حالت يخ در بهشت داشته باشند.  

 
ترشي پوست هندوانه

•    تعداد: يک کيلوگرم
•    زمان تهيه: يک ساعت و 35 دقيقه

مواد لازم

•    نصف يک عدد هندوانه (حدود 2.5 کيلوگرم)
•    3 قاشق غذاخوري نمک
•    ¾ پيمانه شکر
•    ¾ پيمانه سرکه
•    دو عدد رازيانه ستاره اي

طرز تهيه

1. پوست هندوانه را بگيريد اما توجه داشته باشيد يک لايه بسيار باريک از قرمزي آن بماند. پوست سبز آن را نيز بگيريد تا فقط سفيدي داخلي پوست باقي بماند. سپس آنها را به مکعب هاي دو سانتي متري برش دهيد. سپس آنها را داخل يک کاسه بزرگ بريزيد.

2. نمک و سه پيمانه آب را با يکديگر مخلوط کنيد. آنها را روي پوست هاي هندوانه بريزد و به مدت 24 ساعت در يخچال بگذاريد. سپس آنها را آبکش کنيد.

3. پوست هندوانه، شکر، سرکه، رازيانه و ¾ پيمانه آب را در قابلمه بزرگي با يکديگر مخلوط کنيد. آن را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا بجوشد. از روي حرارت برداريد و کنار بگذاريد تا خنک شود. سپس به مدت 24 ساعت پيش از استفاده در يخچال قرار دهيد.

4. اين ترشي را حداکثر يک هفته مي توانيد در يخچال نگهداري کنيد.


انتهاي پيام/1020ج
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن